Egyedileg koptatott nyers farmer kertésznadrág

2019 szeptemberében érkezett hozzánk egy furcsa vevői kérés. Hrankai János azt kérte tőlünk postázzunk neki egy farmer kertésznadrágot úgy, hogy még nem esett át az anyag egy beavató mosáson. Nem voltunk benne biztosak, hogy jó ötlet így elküldeni egy kantáros farmert, mert az otthoni használatban, mosásban nem úgy viselkedik az anyag, ahogyan azt várjuk. 

A nyers farmer régen teljesen megszokottnak számított, manapság viszont meglepő, ha ilyenhez hozzá tudunk jutni.

Egyáltalán mi is az a nyers farmer?

Olyan farmer, amely a konfekcionálás után, vásárlás előtt nem vett részt puhító előmosásban, kőmosásban, koptatásban, mesterséges szakadást nem ejtettek rajta és így tovább. Manapság a kereskedői igényeket követve, számos eljáráson megy át egy farmernadrág mielőtt a forgalomba és a vásárlóhoz kerül. Az általános gyártási folyamatban a nyers farmer a varrodából egyenesen a mosodába, onnan a befejező műveletekre (szálazás, gombozás, vasalás, címkézés), a polcra, majd legvégül a vásárlóhoz kerül.

A mi esetünkben a varrodából egyenesen Hrankai János textil-vegyész kezei közé került, aki az alábbi képekkel előzetes kétségeinket eloszlatta.

Az ilyen egyedi kérésekre nem tudjuk biztosítani a visszavásárlást és a csere garanciát! A nyers farmer sorsa teljes mértékben kezelőjétől függ. Mennyire megy össze a méret mosás után, hol lesz rajta kopás és milyen jellegű kopások jelennek meg rajta. Ezek mind nyitott kérdések maradnak és lehet, hogy nem az általunk elképzelt eredményt kapjuk.

A nyers farmer előnyei

A nyers farmer anyag egy sötét indigókék színű vászon, amelyen jól kirajzolódik a jellegzetes sávoly szövés. Egy olyan külső egyedi karakter, amit nem lehet visszaadni, miután beavató mosáson vett részt. Kemény, mosatlan nyers denim anyaghoz nem hasonlítható a tartása annak, amit már mosodában kezeltek. Ez persze lehet előny és hátrány is. Viselője érezheti e miatt kényelmetlennek, merevnek, amely nem idomul a testéhez.                                                                   

A nyers farmer legnagyobb előnye azonban az, hogy egyedi! Egyedi már az első viseléstől fogva. Ez a farmernadrág magától kopik ki, azáltal ahogyan viselik.  Teljesen egyedi kopási és törési csíkok jelennek meg viselője alkatának, a legjellemzőbb testtartási helyzetnek és az otthoni mosás következtében.                                    

Milyen jól hangzik, a sok tömegcikk után egy egyedileg, saját kezűleg koptatott farmernadrág, ugye? Ez nem csak egyedi divatot képvisel, de környezettudatosságot is. Hiszen te mondhatod meg mivel kezeled azt a bizonyos farmernadrágot. Ha netán a bőröd is érzékeny, akkor arra is gyógyír lehet. 

Másfél év változásai a nyers kertésznadrágon

A kísérletező Hrankai János vállalta, hogy bemutatja nekünk az idő múlásával hogyan változik az ő saját nyers farmer kertésznadrágja. Másfél év után új fotók érkeztek tőle.

Ilyen volt – ilyen lett

nyers farmer kertésznadrág a viseletben

Ilyen volt 2019 szeptemberében a nyers farmer kertésznadrág.

 

nyers farmer kertésznadrág másfél év hordás után

Ilyen lett 2021 márciusára a nyers kertésznadrág.

 

A képen látható mennyire világos színű lesz a farmer használat során. A képen jól kirajzolódik a telefon formája a zseben. A combhajlatnál pedig látszanak a gyűrődések, ami szintén a használat során, ülés, guggolás következtében alakultak ki. A hátoldalon található bőr címke szinte új állapotban van. 

Egy biztos a nyers farmer viselete azoknak való, akik szeretnének egyediek lenni és szeretnek kísérletezni mégha nem is úgy sikerül minden, ahogy azt elvárták a farmernadrágjuktól.

Kíváncsiak vagytok pontosan hogyan kezelte ezt a nyers farmer anyagot János? Kényelmes volt-e a viseletben? Milyen gyakran és hogyan mosta? Milyen visszajelzéseket kapott a környezetében erről a viseletről?

János ígéretet tett arra hogy a képeken kívül hamarosan mosási információkkal is jelentkezik. Addig is, ha kérdésetek van hozzá írjátok meg itt kommentben vagy az info@quintzjeans.hu e-mail címünkre!

 

Korábbi két blog bejegyzését itt olvashatjátok:

Egy kantáros farmer egyedi életútja >>

A mai farmer ruházat eredete és ősei >>

 

 

Amennyiben szeretnétek elsőként értesülni János legújabb bejegyzéseiről, akkor iratkozzatok fel hírlevelünkre itt!


 

Kapcsolódó termékek

Mexico Basic Nagyméretű Kertésznadrág

27.490 Ft -tól