4 tipp, amivel megóvhatod a farmernadrágodat

1. Már a farmer vásárláson is sok múlik!

Az igazán strapabíró farmert arról ismered fel, hogy viszonylag nehéz. Egy normál méretű farmernadrág akár 1 kg is lehet, aminek a súlyát a 100% pamut alapanyag adja.

Vásárlás során nézd meg van-e a nadrágon lyuk vagy nincs-e a varrás valahol elengedve, ha neked a strapabíróság az elsődleges szempont egy farmernadrágnál, akkor tegyél le az agyon koptatott, szaggatott farmerokról, ezek bírják a legkevésbé a gyűrődést. 

A webshopos vásárlás esetén is van 14 napod kicseréltetni vagy visszaküldeni a terméket, ha valamilyen hibát találsz benne. Bolti vásárlás esetén mindig kérd ki az eladó tanácsát, hogy az igényeidnek megfelelő nadrágot kapd, a webshopban pedig olvasd át a termékleírásokat, ha valami mégsem tiszta nyugodtan keresd fel az ügyfélszolgálatot!

 

2. Vágasd méretre a nadrágodat!

Nincs annál lelombozóbb, amikor 2 hét alatt kirojtosodik a nadrág, mert leér a szára a földre. Miután megvetted az új farmernadrágodat vedd fel egy kényelmes cipőddel együtt és egy gombostűvel jelöljétek meg a nadrág megfelelő hosszát ügyelve arra, hogy derékban addig húzd fel, ahogy viselni szoktad a nadrágot. Gyakorlott, visszatérő vásárlóként, akár a webshopunkból is igényelhetsz nadrág felvarrást, ha megadod a nadrágod pontos belső hosszát, mi ingyenesen méretre igazítjuk.

 

3. Fogadd meg a farmernadrágban talált használati utasítást!

Figyelj oda, hogy mindig kifordítva mosd a farmernadrágot, ezzel véded a kopáscsíkoktól. A farmer színének megőrzése érdekében pedig legfeljebb 40 C fokon mosd és színes ruhákhoz ajánlott folyékony mosószerrel, ami biztosan nem rakódik le az anyagon. Vasalni nem szükséges, ha ügyelsz a teregetésnél, hogy kirázva, lógatva száradjon. A szabadban kifordítva száríts, hogy a napfény ne roncsolja a színét.

A Quintz farmernadrágok többségében ezeket a kezelési jelképeket találod meg:

 

Kézi vagy gépi mosás 40 C fokon!

 

 

 

Fehéríteni  tilos! Tehát használj színes ruhákhoz ajánlott mosószert!

 

 

 

Ne tedd szárító gépbe!

 

 

 

110 C fokos vasalás javasolt!

 

 

 

Nem vegytisztítható!

 

 

4. Csak, akkor mosd ki a farmerodat, ha tényleg szükség van rá!

 

 

Nem azt tanácsoljuk neked, hogy évente csak négyszer mosd és inkább tedd a mélyhűtőbe, bár az albertai egyetemen ezt is tesztelték és nem találtak semmilyen egészségügyi rizikót, mégis van más módja is a farmerod épségének megőrzésére.

Csak akkor mosd ki ha tényleg koszos, foltos vagy kellemetlen a szaga, nem kell csak azért bedobnod a gépbe, mert már hetek óta ki sem mostad. Ha egy foltot szeretnél kézzel kimosni, akkor semmikép se dörzsöld egymáshoz az anyagot, hanem egy puha szivaccsal próbáld meg kimosni a foltot.

Kapcsolódó termékek